fbpx

Gyerek mellett lakberendezőként? Top 5 ok, amiért érdemes belevágni

Meglepő tény, de a lakberendező tanulóim több mint a a fele kismama, vagy többgyermekes édesanya. De vajon miért? Egyszerű rá a válasz. A lakberendezés egy választott szakma. Nem generációról generációra öröklődő "kötelező családi hagyomány". Az ember, azért választja lakberendezést, mert szívből szereti. És arról, hogy mi az amit igazán szívből szeretünk sokszor gyermekeink születésénél döbbenünk rá. Megváltoznak a hormonjaink, megváltoznak a prioritásaink, és rájövünk, arra hogy mennyire fontos, hogy boldogok legyünk a hétköznapokban.

Meglepő tény, de a lakberendező tanulóim több, mint a fele kismama, vagy többgyermekes édesanya.  De vajon miért? Egyszerű rá a válasz. A lakberendezés egy választott szakma. Nem generációról generációra öröklődő “kötelező családi hagyomány”. Az ember azért választja lakberendezést, mert szívből szereti. És arról, hogy mi az, amit igazán szívből szeretünk, sokszor gyermekeink születésénél döbbenünk rá. Megváltoznak a hormonjaink, megváltoznak a prioritásaink, és rájövünk arra, hogy mennyire fontos, hogy boldogok legyünk a hétköznapokban. 

Azonban gyermekek mellett arra is rájövünk,

hogy mennyire nehéz a logisztika, mennyire nehéz megoldani, hogy a jelenlegi munkahelyünk tolerálja azt, hogy édesanyák lettünk. Nem érünk oda időben az óvodába, nincs időnk külön foglalkozásra vinni a gyerekeket, és a munkahelyünk azt is nehezen tolerálja, ha délután kettőkor felálltunk az asztaltól, mert épp belázasodott a gyermekünk. 

Lakberendezőként ezek a problémák megoldódnak, tudniillik mi kreatív vállalkozók vagyunk, és egészen másképp éljük a hétköznapokat. 

Mutatok neked 5 okot, amiért érdemes gyerekek mellett lakberendező vállalkozást indítani.

1. ok | Időben odaérsz az óvodába / iskolába

Hányszor fordult elő veled, hogy azon aggódtál, hogy vajon oda fogsz-e érni az óvodába vagy iskolába a gyermekedért? Hányszor aggódtál amiatt, hogy lesz-e olyan bölcsőde, akire rábízhatod a gyermekedet, amikor visszamész dolgozni? Ezek a problémák egyféleképpen tudnak teljesen megszűnni: a kreatív vállalkozói létben. Lakberendező vállalkozóként teljesen a magad ura vagy, nincs kitől elkéredzkedni, így úgy osztod be a munkaidődet, ahogy szeretnéd. Nincs többé elkésett anyuka az óvodából. 😉 

2. ok | Szabadság, amikor Te akarod

Alkalmazottként talán a legnehezebb volt azt elfogadnom, hogy amikor pihenésre, vagy szabadságra van szükségem (akár betegség, akár a lelkiállapotom miatt, akár csak azért, hogy regenerálódjak) el kell kéredzkednem a főnökömtől és a munkahelyemtől. Majd a munkahelyem jóváhagyja hogy jogosult vagy-e pihenni. Évente 25 nap pedig jól tudjuk, hogy gyerekek mellett semmire nem elég. Lakberendező vállalkozóként ez a probléma is megszűnik. Akkor mész utazni, nyaralni, pihenni a gyermekeiddel, amikor kedved tartja. Nincs több engedélykérés, a szabadságot magadnak biztosítod. Szerintem ez felbecsülhetetlen értékű, én legfőképpen ezért váltottam. 

3. ok | Lélekmelengető kreativitás

A kreativitás a lelket melengeti. Erre akkor jöttem rá, amikor felnőtt fejjel újra elővettem a régi filctollaimat, és színes ceruzáimat. Leültem az asztal mellé, és elkezdtem rajzolni, festeni, színezni. Sokaknak ez az élmény óvodás korunk óta hiányzik, és csak a gyermekek mellett emlékeznek rá vissza,  hogy mennyire jó érzés alkotni. Hogy mennyire feltölt energiával, amikor egy picit rajzolsz, festesz, horgolsz, vagy sütsz egy tortát a gyermekednek. Ez az a kreativitás, amit lakberendezőként minden áldott nap átélek. A munkám nem leszívja az energiámat, hanem feltölt energiával.

4. ok | Tervezés a gyerekekkel együtt

Sokan küzdenek azzal, hogy munkavégzés közben el kell zárniuk a munkájukat a gyerekektől. „Kislányom, menj be szépen a szobádba, a mama dolgozik.” “Kisfiam ne zavarj, a mamának koncentrálnia kell.” Ez egy lakberendező munka esetén teljesen megváltozik. A gyermekek örömmel vonódnak be a kreatív munkába. Szívesen ülnek oda hozzád kanapét, tapétát, vagy falfestéket választani, mert nincs még elfojtva bennük a kreativitás. Élvezik az alkotást, és nem utolsó sorban nagyon jó ötleteik vannak. 😉 Így a „ Menj be a szobádba” mondatból “gyere, válasszuk ki együtt a fal színét.” lesz. Az elzárt munkából pedig minőségi együtt töltött idő. ❣️

5. ok | Boldog Anya, boldog család

Biztos ismered az angol kifejezést, hogy “Happy wife, happy life.” Tehát “Boldog anya, boldog élet.” Ez a mondás az egész világon mindenhol érvényes. Ha az anya, – aki összetartja a családot, aki a családi energiák középpontja -, jól érzi magát a bőrében, akkor hirtelen minden megszépül, és könnyebb lesz. Ha anya napközben falszíneket és konyhabútorokat válogat – nem pedig a főnökével veszekszik egy olyan munkahelyen, amiből már teljesen kiégett, – estére feltöltött állapotban olvassa az esti mesét, reggel könnyebben felkel, mert várja a következő munkanapot. Minden feladat egy picit könnyebbé válik, ha szívből szeretjük, amit csinálunk. 

Remélem sikerült egy kis kedvet csinálnom neked ahhoz, hogy gyermekek mellett is – akár 40, 50, vagy 60 évesen is – érdemes elkezdeni a lakberendező szakmát. Hiszen “boldognak lenni sohasem késő”, ahogy szoktam mondani. 😉 

Ha érdekel, hogy gyermekes édesanyaként hogyan tudsz rugalmas időbeosztásban felépíteni egy lakberendező vállalkozást, gyere el ingyenes online Youtube előadásomra. 

Itt tudsz regisztrálni, várlak Téged sok szeretettel: 

Küldetésem

“Küldetésem, hogy motivációt, bátorságot, és magabiztos tudást adjak minden tervezőnek saját profi Designer Karrierje felépítésében.”

Korábbi tartalmaim

Kövess a közösségi médiában!