fbpx

Végzős diákok mondták - Beatadesign Karrier Program

Tanulóim mondták

Bach Diána
pályakezdő designer

11 év vendéglátás és egy Covid járvány után úgy döntöttem, hogy megvalósítom a gyerekkorom álmát és elkezdek lakberendezést tanulni. El is végeztem egy 1 éves képzést, ami ugyan megtanított egy program kezelést, illetve a műszaki tervek elkészítését, viszont a gyakorlati részéről semmit nem tanultunk, úgyhogy a vizsgám után ott álltam a bizonyítvánnyal a kezemben, de nem tudtam, hogy akkor mi is a következő lépés. Hogy leszek én gyakorló lakberendező?

Beáta online webináriuma után éreztem, hogy ez az amire szükségem lesz, hogy magabiztosan belevághassak a saját vállalkozásomba! Azt gondoltam, hogy egy gyakorló lakberendezőtől gyakorlatias dolgokat tanulni rossz ötlet nem lehet 😉


Imádom a képzés részletességét
, hogy minden témát érint, ami tényleg szükséges, de egy kezdőnek eszébe sem jutna.

A kedvenc leckéim a vállalkozás építés háttere, mint a weboldal készítés, online marketing vagy szerződés kötés. De minden egyes leckéből tanultam újat, és hasznosat !

Legfőképp azoknak ajánlanám, akik még nem biztosak magukban, és kell nekik egy kis motiváció és magabiztosság.

A képzés alatt én mind a kettőt megkaptam Bea pozitivitásából és motiválásából, na meg persze a szuper leckékből.

Ha bárki hezitálna azt üzenem, hogy NE hezitáljatok !! A legjobb befektetés amit magadért megtehetsz.

Én április 20-án fejeztem be a tanfolyamot, és már menet közben fel is mondtam a jelenlegi munkahelyemen, hogy csak a saját vállalkozásom építésére tudjak koncentrálni. Köszönöm, Bea!

Török Judit
Stylingflow

2022-ben végeztem el egy közel kétéves lakberendezői tanfolyamot. A tanfolyamot szerettem, nagyon sokat tanultam; de sajnos abban nem kaptunk segítséget, hogy az iskola elvégzése után hogyan induljunk el, melyek a legfontosabb lépések azzal kapcsolatban, hogy felépítsük a vállalkozásunkat és sikerre is vigyük azt: hogyan szerzünk ügyfeleket, hogyan tárgyalunk, hogyan szerződünk.  A tanfolyamok döntő többségében erről nem kapnak a diákok tájékoztatást. Azt gondolom, hogy sokan talán emiatt nem is kezdik el a lakberendezést, vagy ha el is kezdik, nem lesznek sikeresek.

Beátát régebb óta követem a social média egyes felületein. Nagyon tetszik, ahogyan a munkáját végzi, a lelkesedés, szaktudás és természetesen a lakások, amelyeket kialakít. A személyisége számomra nagyon szimpatikus volt mindig is; és főleg a tudás, amelyet a Beatadesign Karrier Program megalkotására fordított, és amilyen profizmussal ezt a gyakorlati és elméleti tudást átadja. Beáta olyan lelkesedéssel adja át a tudását, hogy öröm minden egyes leckét végighallgatni. Nekem a legtöbbet az árazással, stratégiával és ügyfél kezeléssel, tárgyalástechnikával foglalkozó témák segítettek. Jelenleg a 21-es leckénél tartok, és kíváncsian várom a Mesterképzést is majd.

Csak annyit tudok mondani Beátának, hogy nagyon-nagyon köszönöm, hogy ezt a programot létrehozta, hogy ennyi energiát tett bele, és hogy ennyit segít másoknak, hogy ők is sikeresek legyenek.

Kárpáti Veronika
Verana Design

Egyetemen végeztem el a belsőépítész/designer szakot nagyjából 6-7 éve. Ami nekem mindig is hiányzott ezeknél a designer szakmáknál, hogy egyrészt nagyon kevés hely van, ahol gyakorlati tapasztalatot tud szerezni az ember, másrészt semmilyen formában nincs szó a vállalkozás szervezéséről. Habár ez leginkább egy olyan szakma, ahol a végzettség megszerzése után az ember vagy egyéni vagy társas vállalkozó lesz; az ehhez szükséges tudást – pl. Szerződés kötés, Kommunikáció, munkák árazása – semmilyen formában nem tanítják (ha jól tudom sem egyetemen, sem egyéb designer képzésen), amit egy nagyon nagy hiányosságnak tartok. Engem is sokáig ez hátráltatott abban, hogy el tudjam egyáltalán dönteni, hogy vállalkozó akarok lenni, vagy sem, hiszen tudás nélkül ennek elég nehéz nekifutni.

Ezért is örültem nagyon amikor szembejött velem a Beatadesign Karrier képzése, hiszen pontosan azokat lehet itt megtanulni, ami az alapképzésekből hiányzik. Már most sokkal több bátorságom és tudásom van ahhoz, hogy “rendes” vállalkozó lehessek.

A képzésben mindent szeretek. Nagyon fontos, hogy az oktató milyen. Beát hallgatni pedig mindig egy élmény. A kedvenc leckéim eddig azok voltak, amelyek az Arculat tervezésére irányulnak, hiszen egy jó arculat eladja a vállalkozást és nagyon fontos. A leghasznosabbak pedig a költségvetéssel, illetve a adózási formákról szóló leckék voltak. Összességében minden leckét nagyon szeretek. Nagyon részletes és összetett. A “házi feladatok” pedig nagyon sokat segítenek a tovább haladásban.

Varga Rita
tanuló lakberendező

Pályafutásomat tájépítészmérnökként kezdtem, majd a közigazgatásban eltöltött pár év és egy nagy lakfelújítás koordinálása ébresztett rá arra, hogy ideje visszakanyarodni a mérnöki, tervezői útra, most azonban már nem a külső, hanem a belső terek tervezésének irányába.

2021 szeptemberében kezdtem el egy két éves lakberendező képzést az ország egyik legjobb iskolájában, ahol nagyon sok tudást kapunk, mégis maradtak bennem kérdések a lakberendező vállalkozás felépítésével kapcsolatban. Ezért kezdtem el a Beatadesign Karrier Programot, hogy mire idén nyáron a kezembe veszem a bizonyítványom, rendelkezzek ezzel a biztos tudással is.

Szeretem a programban, hogy a saját ütemben haladhatok, és nagyon szuper, hogy visszanézhetők a videók. A célom, hogy legalább 2x meghallgassam a teljes sorozatot a tananyagok elmélyítéséhez.

Minden leckében találtam eddig kiemelendő pontot, de az igazán izgalmas témák számomra a középhaladó képzéssel indultak. Ugyan még csak az elején tartok, de a 10. lecke (Lakberendezési Bevétel-Kiadás menedzsment) felkiáltójeles lett a jegyzetfüzetemben.

Komonszky Zoltán
Látványtervező,
Komonszky Design

Gyerekkorom óta érdekelt a rajzolás, műszaki rajz készítés. Középiskolában magasépítészetet tanultam, főiskolán pedig mélyépítést és építőmérnök diplomát szereztem. A 2008-as évektől kezdve kezdtem el először hobbi szinten foglalkozni 3D tervező programokkal. Nagyon megtetszett a digitális tervezés, 3D grafika készítés. Mivel mindent autodidakta módon tanultam, könyvek és oktató videók formájában, a tanulási folyamat nem volt mindig egyszerű és gyors. És mivel eddig csak alkalmazotti munkavállaló voltam, a saját vállalkozás indítása teljesen új kihívás volt nekem. Ami egyben nehézséget is okozott, hogy merre is induljak el és hogyan? Mivel kezdjem? Mire kell figyelnem? Szóval ezer olyan dolog, amivel eddig nem foglalkoztam, és segítség nélkül biztos nem tartanék ott, ahol most vagyok.

Ezért is örültem, amikor rátaláltam interneten erre a Karrier Programra. Ami a legjobban tetszik, az az, hogy kompakt a képzési csomag hogy minden fázisra kiterjed a program, még olyan dolgokra is, amire nem is gondoltam, hogy fontos lehet egy karrier építés során. Ami talán a legjobban megdolgoztatott és még dolgoznom kell magamon, az „Önmagam megtalálása a lakberendezési piacon” lecke volt. Szerintem ez a legnehezebb feladat saját magunkkal szemben (vagy csak nekem 🙂 ), hogy megtaláljuk azt, amivel igazán foglalkozni szeretnénk. Számomra szinte minden lecke hasznos volt, de ha ki kellene emelnem párat akkor:
– 4. lecke (Saját termék és szolgáltatás megalkotása)
– 9. lecke (Árazás és tárgyalás a pénzről)
– 11. lecke (Arculat tervezés)
– 17-18. lecke (Marketing)

Aki saját vállalkozást szeretne építeni, mindenképp ajánlanám a képzést. Nekem tényleg az segít, és segített eddig is ebben a programban, hogy az alapoktól kezdve vezet végig minden fontos részfolyamaton. Illetve, hogy a program végzése közben már a saját vállalkozásod is el tudod indítani és közben tudod formálni, alakítani ahogy haladsz előre a feladatokkal. Lehet sokan félnek attól, hogy online a program, de az előnye, hogy többször is vissza tudod nézni a leckéket és ez nekem nagyon sokat segít. Illetve ha bármilyen kérdésed van, akkor a mentorálási program keretén belül azokra is választ kapsz.

Nem utolsó sorban pedig Bea lendülete és bíztatása is nagyon sokat ad az egészhez nekem! Köszi Bea! 🙂

Baglyos Evelin
tanuló lakberendező

Lakberendező képzésre járok egy budapesti magániskolába, ahol idén fogok végezni. A képzés végének közeledtével feltettem magamnak párszor a kérdést, hogy: “Oké, de most hogyan tovább?!”

Ekkor találtam rá a Beatadesign Karrier Programra, amely az első alkalom után azonnal meggyőzött engem: “Ezaaaz pont ezt kerestem!”.

A Programban nagyon szeretem, hogy számos gyakorlati példán keresztül mutatja be Bea az adott lecke témáit. Rengeteg dolgot tanultam tőle; sokkal kevésbé érzem magam elveszettnek.

Persze vannak még bennem kérdések, de erre vannak a havi csoportos mentorálások, amikor minden egyéb bennünk felmerülő kérdésekre választ kaphatunk.

Legfőképp azoknak ajánlanám, akik szeretnének saját designer vállalkozást, de nem tudják hogyan induljanak el.

Dusás Szófia

Dudás Szófia
gépészmérnök

Nekem alapvetően gépészmérnök végzettségem van és mérnökként is dolgozok (még!!), de 2018-ban végeztem el egy lakberendező OKJ-s képzést, mert úgy éreztem nekem több kreativitás és szín kell az életembe, a merev mérnöki gondolkodás mellett. Ez a lakberendezői képzés egy alapnak a tervezéshez jó volt, de amit nagyon hiányoltam az az volt , hogy hogyan alapítsam meg a saját vállalkozásom , mikre figyeljek oda , hogyan „lássanak meg” a nagyvilágban és természetesen , hogy hogyan maradjak életben ezen a piacon.


A Beatadesign Karrier Programba azért iratkoztam be , mert világ életemben multi cégeknél dolgoztam, és multiban „nőttem” fel. Semmilyen tudásom és tapasztalatom sem volt ahhoz , hogy saját céget indítsak. A célom az volt a Beatadesign Karrier Program képzéssel, hogy el tudjak indulni egy saját vállalkozással, és a legjobbat, és legtöbbet tudjam kihozni magamból.

A Képzés közben, minden lecke előtt, amikor elolvasom az aktuális lecke címét, számos kérdés felmerül bennem a témát illetően. Sok esetben el sem tudom képzelni, hogy ami a címe a leckének, azt hogyan kell megvalósítani, és mi az. Amit nagyon szeretek a képzésben, hogy a leckék végével az adott témakörben minden teljesen érthető, részletes, és teljes mértékben el tudom magam képzelni az adott feladatban. Onnantól már nem idegen és nem is félelmetes számomra a megoldás.

Hogy melyik a kedvenc leckém a Programban, Beáta, őszintén, nekem az összes! 🙂

A képzést ajánlom mindenkinek, aki ezen a területen szeretne vállalkozni. Itt nem csak azt tanuljuk meg, hogy mi hogyan vezessünk egy vállalkozást, hanem hogy hogyan élvezzük azt, és hogyan „férjünk” meg kollegiális viszonyban a többi kollégával.

Mindemelett egy hatalmas pozitív energiabomba minden egyes lecke.