fbpx

Lakberendező Karrier blog

Legfrissebb írásaim egy helyen

Lakberendező Karrier blog

Legfrissebb írásaim egy helyen

Gyerek mellett lakberendezőként? Top 5 ok, amiért érdemes belevágni

Meglepő tény, de a lakberendező tanulóim több mint a a fele kismama, vagy többgyermekes édesanya. De vajon miért? Egyszerű rá a válasz. A lakberendezés egy választott szakma. Nem generációról generációra öröklődő “kötelező családi hagyomány”. Az ember, azért választja lakberendezést, mert szívből szereti. És arról, hogy mi az amit igazán szívből szeretünk sokszor gyermekeink születésénél döbbenünk rá. Megváltoznak a hormonjaink, megváltoznak a prioritásaink, és rájövünk, arra hogy mennyire fontos, hogy boldogok legyünk a hétköznapokban.

Tovább olvasom

Gyerekkori álmod, hogy lakberendező legyél? 3 tipp, hogyan kerülj hozzá közelebb

„Már az óvodában is a fakockákkal szerettem játszani”, sőt „baba helyett is legó volt a kezemben” – hallom sokszor kedves leendő lakberendező tanulóimtól. És persze ezzel én is csak rezonálni tudok. Sokunk karmája már egészen kisgyerekkorban látszik. Csak szeretjük ezeket az apró jeleket – legtöbbször társadalmi vagy szülői nyomás hatására – a szőnyeg alá söpörni, hogy aztán hosszú éveken át téves utakon járva, felnőttként döbbenjünk rá, hogy amire mindig is vágytunk, az végig karnyújtásnyira volt előttünk.

Tovább olvasom
Lakberendezés - tervezés, tippek

„A kreatív szakmákból nem lehet megélni.” Igaz a mondás?

Mentorálási munkám során számtalan problémával találkoztam már, ami meggátolja az embereket abban, hogy sikeres lakberendezők, vagy sikeres kreatív vállalkozók legyenek. A legtöbben a mentoráltjaim közül azt gondolják, hogy azért nem sikeresek a szakmájukban, mert „nem elég jó tervezők.” Pedig az esetek nagy részében nem ezzel van a baj.

Tovább olvasom

Hogyan szerezz ügyfeleket lakberendezőként? 
Elárulom a titkot

Rengetegen kérdezik tőlem az előadásaimon, és a közösségi médiában, hogy “hogyan szerzek ügyfelet lakberendezőként”? Többszáz pályakezdő lakberendező törekvéseit végig kísértem már az évek alatt, és azt vettem észre, hogy a legnagyobb “hiba”, amit a pályakezdők elkövetnek, az az, hogy akkor kezdenek hozzá az ügyfélszerzéshez, amikor már éppen szükségük van rá. 

Tovább olvasom

2024 Lakberendezési trendjei – íme a Top 10-es lista

A lakberendezési trendek – csakúgy mint a divatirányzatok – dinamikusan változnak, és óriási hatással vannak nemcsak a design szakemberekre, hanem az enteriőrökbe beépülve az érzéseinkre, a hangulatunkra és az életminőségünkre is. Habár a lakberendezési trendek nem változnak annyira gyorsan, mint a divatirányzatok, érdemes őket minden évben nyomon követni, hogy egy kis frissességet, aktualitást tudjunk csempészni az otthonunkba. Íme a Top 10-es lista, ami a 2024-es évben meghatározó trend lesz a lakberendezésben

Tovább olvasom

Személyes vallomásom

Egy őszinte vallomással készültem a mai napra. Nagyon a szívemhez nőttetek az elmúlt másfél évben. Amikor 2022 nyarán elindítottam a Beatadesign Karrier Programot, még nem tudtam, hogy a belsőépítészeti tervezés mellett lesz egy vadonatúj szakma – az oktatás és a mentorálás – ami ennyire a szívemhez tud nőni. De lett.

Tovább olvasom

Vidéki lakberendezők: érdemes belevágni?

Ha hiszitek, ha nem, az egyik leggyakoribb kérdés, amit fel szoktak tenni nekem az online előadásaimon az az, hogy „Megéri-e vidéken lakberendezőnek lenni?” Jogos a kérdés. Hiszen Magyarország teljes lakosságának 80%-a, így kb. 8 millió ember vidéken él

Tovább olvasom
Lakberendezés - tervezés, program, szoftver

Melyik Lakberendező programot válasszam? ​

Melyik Lakberendező programot válasszam? Ha ezt a cikket olvasod, valószínűleg már belekóstoltál a lakberendezők és belsőépítészek világába; sőt, megtapasztaltad, hogy mi tervezők sokszor digitális látványtervező – pl. lakberendező-, építész-, CAD,

Tovább olvasom

Érdekel a
Lakberendező Karrier?

Érdekel a Lakberendező Karrier?

"Kezdeti lépések egy profi
Lakberendező Karrier felé"

– ingyenes mini videó tréning –