fbpx

Mennyi pénzből lehet elindítani egy lakberendező vállalkozást?

A lakberendező szakma egy nagyon szerethető hivatás. Sokan gyerekkoruk óta álmodoznak róla, hogy kreatív énjüknek teret engedve naphosszat otthonok, éttermek belső tereit tervezgessék. Az is lehet, hogy te is elgondolkoztál már rajta.  Sokan viszont nem mernek belevágni a szakmába, mert

A lakberendező szakma egy nagyon szerethető hivatás. Sokan gyerekkoruk óta álmodoznak róla, hogy kreatív énjüknek teret engedve naphosszat otthonok, éttermek belső tereit tervezgessék. Az is lehet, hogy te is elgondolkoztál már rajta. 🙂

Sokan viszont nem mernek belevágni a szakmába, mert

| attól tartanak, hogy túl nagy kezdeti beruházással jár, és nem tudják kitermelni a vállalkozás első hónapjaiban a költségeket.

Rántsuk akkor le a leplet erről a témáról, és beszéljük meg tételesen, hogy mire lesz szükséged egy lakberendező vállalkozás beindításához.

Először is, szükséged lesz egy laptopra. Azért nem asztali számítógépet írtam, mert – habár teljesítményben, és az otthoni tervezési munkához tökéletesen megfelelnek az asztali gépek – mi lakberendezők bizony sokat mászkáluk; így sokkal praktikusabb , ha a számítógéped hordozható, vagy ha van egy tableted, amit be tudsz dobni a táskádba. A leggyakrabban a kedves ügyfél otthonába, építkezésekre, valamint lakberendezési szaküzletekbe járunk, és van, hogy egy napon belül több helyre is el kell ugrani, így a hordozható számítógép vagy tablet egy áldás lesz.

| Az, hogy milyen típusú laptopot érdemes választani, az leginkább attól függ, hogy fogsz-e látványtervezési munkát végezni, vagy nem, és ha végzel, akkor van-e már kiválasztott lakberendező program, amivel dolgozol.

Ez ugyanis meghatározza a gép memória- és videokártya igényét, operációs rendszer igényét, valamint közvetett módon a képernyő  felbontását is. Amit tanácsolhatok, hogy addig semmiképpen ne ruházz be új gépre, amíg nem tanultad ki a szakmát (itt meg tudod nézni a képzéseimet) és nem dolgoztál egy kicsit a terepen. Itt fog ugyanis eldőlni, hogy milyen típusú, és milyen mélységű látványtervező munka fog neked kézre esni.

| A laptopodon kívül szükséged lesz stabil internet kapcsolatra, és egy jó mobiltelefonra.

Az internet kapcsolattal szerintem nem lesz gond, ha ezt a blogot olvasod. Mobiltelefonból pedig  lehetőleg olyan készüléket válassz, ami nagy látószögű fényképeket is készít, ugyanis az ingatlanfotózás egyik fő kritériuma a nagy látószögű objektív lesz. (Habár az elkészült munkáinkat legtöbbször fotós szakember készíti, ingatlan fotókra a munkavégzés közben is szükséged lesz.)

Ezen kívül be kell majd szerezned néhány színkártyát, hiszen a vizuális kommunikációd alapköve lesz a pontos színkommunikáció. Én 6-8 színkártyával dolgozom folyamatosan, de kezdetnek egy stabil RAL színskálát javaslok. Néhányezer forintért az interneten, vagy festék szaküzletben is beszerezhető.

| És akkor végül, de nem utolsó sorban az egyetlen egy (-!) eszköz , ami nélkül egy lakberendező sem tudna létezni és dolgozni. Kitalálod, hogy mi az? 🙂

A mérőszalag. 🙂 Összesen kettő darab merőszalagra lesz szükséged a terepen, ebből az egyik egy 10 méter hosszú stabil mérőszalag legyen, és ha profi szakember szeretnél lenni, akkor szerezz be egy lézeres távolságmérőt is. Méretek nélkül ugyanis nincs tértervezés. Ez talán az egyetlen egy eszköz, ami nélkül nem tudunk dolgozni.

Nem is olyan vészes, igaz ? Ha téged is érdekel a lakberendező karrierépítés , és kiváncsi vagy, hogyan kell lépésről lépésre felépíteni egy lakberendező vállalkozást, gyere el ingyenes online webináromra, ahol megmutatok neked mindent: Itt tudsz regisztrálni

Küldetésem

“Küldetésem, hogy motivációt, bátorságot, és magabiztos tudást adjak minden tervezőnek saját profi Designer Karrierje felépítésében.”

Korábbi tartalmaim

Kövess a közösségi médiában!