fbpx

Vidéki lakberendezők: érdemes belevágni?

Ha hiszitek, ha nem, az egyik leggyakoribb kérdés, amit fel szoktak tenni nekem az online előadásaimon az az, hogy „Megéri-e vidéken lakberendezőnek lenni?” Jogos a kérdés. Hiszen Magyarország teljes lakosságának 80%-a, így kb. 8 millió ember vidéken él

Ha hiszitek, ha nem, az egyik leggyakoribb kérdés, amit fel szoktak tenni nekem az online előadásaimon az az, hogy „Megéri-e vidéken lakberendezőnek lenni?” Jogos a kérdés. Hiszen Magyarország teljes lakosságának 80%-a, így kb. 8 millió ember vidéken él, így felmerül a kérdés, hogy ha Szegeden, Debrecenben, Győrben, Pécsen, vagy egy vidéki faluban élsz, vajon érdemes-e belevágni a lakberendező szakmába.

Azon kívül, hogy kíváncsi vagy arra, vajon a vidéki lakberendezők kényelmesen megélnek-e főállásban a tervezésből, az is felmerülhet benned, hogy egyáltalán vannak-e jó lakberendező tanfolyamok vidéken, ahol ki tudod tanulni a szakmát? Na nézzük akkor sorban ezeket a kérdéseket.

Az első és legfontosabb dolog, amit tisztáznunk kell, az az, hogy

| a lakberendező szakma manapság már nem helyhez kötött tevékenység.

Korábban – Magyarországon a 90-es évek elején – a lakberendező képzésekre csak személyes oktatás formájában lehetett beiratkozni, és a számítógépes és internetes munkavégzés is csak bontogatta a szárnyait. A legtöbb lakberendező ekkoriban felújítási projektekben vett részt, és kézi rajzok formájában mutatta be a munkáját a megrendelőnek. Manapság ez már teljesen megváltozott. Egyrészt,

| a digitális látványtervezés átvette az irányítást az építőiparban.

Az építészeti és lakberendezési tervek a legtöbb esetben számítógépes látványtervező programokkal készülnek. Ezek a programok pedig olyan precízen és pontosan le tudják modellezni az épületet és az ingatlant, és a helyszínen domináló fényeket , hogy sok esetben személyes jelenlét nélkül is nyugodtan végezhető a tervezési munka.
Tovább tágítja a lehetőségeinket, hogy akárhol is élsz az országban – akár Pécsen vagy lakberendező, Debrecenben, Győrben, Szegeden vagy vidéken – ha pontos és precíz munkát végzel az első személyes helyszíni felmérés során, akkor

| az ingatlan megtervezéséhez elegendő egyetlen alkalommal kimenned a helyszínre.

A helyszíni felmérés során fotókat készítesz az ingatlan külső és belső állapotáról, majd minden méretet precízen rögzítesz; ezután már a helyszínen felmért alaprajzodból fogsz dolgozni. A tervezési munkavégzés során pedig nyugodtan kommunikálhatsz az interneten a kedves ügyféllel, például egy online videókonferencia formájában.

| Manapság bármilyen lakberendezési vagy belsőépítészeti konzultáció megtehető egy online videókonferencián keresztül.

Akár Google Meets-et, Zoom-ot, vagy Facetime-ot használsz, valószínűleg van egy internetkapcsolattal rendelkező webkamerás eszközöd, így nem kell félned attól, hogy körülményesek lesznek a találkozók. Jómagam a koronavírus járvány terjedése alatt szinte kizárólag online végeztem a lakberendezési tervezési munkáimat, és a konzultációkat is mindig videókonferencián keresztül tartottam.

| Mivel Magyarország területén bőségesen van felújítási és építkezési munka, így teljesen mindegy hogy az ország melyik részén laksz, mindig bőven lesz munkalehetőséged, és meg tudod majd oldani a munkavégzést távolról.

Már csak az a kérdés, hogy vajon vannak-e jó lakberendező tanfolyamok vidéken? Hiszen valljuk be, Magyarország még mindig egy főváros centrikus ország, így a legtöbb képzést Budapesten indítják. Az pedig, hogy órákat ingázzunk, akár egy-két éven keresztül egy budapesti iskolába, az valóban nagyon megterhelő. A jó hírem viszont az, hogy hál’ istennek most már Magyarországon is egyre elterjedtebb az online oktatás, én például

| minden lakberendező tanfolyamom, és minden lakberendező vállalkozásépítő képzésem csak és kizárólag online képzés formájában indítom.

Pont azért, hogy ha Debrecenben, Szegeden, Pécsen, Győrben, vagy Jászfényszarun szeretnél lakberendezést tanulni, akkor is legyen rá lehetőséged.

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy hol és milyen formában érdemes lakberendezést tanulni, vagy szeretnéd megnézni, hogy én hogyan építettem föl saját profi Lakberendező karrierem, 6 kulcs lépésben, gyere el  ingyenes online Lakberendező Karrierépítő előadásomra, és megmutatok neked mindent.  Itt tudsz regisztrálni a webinárra: 

Küldetésem

“Küldetésem, hogy motivációt, bátorságot, és magabiztos tudást adjak minden tervezőnek saját profi Designer Karrierje felépítésében.”

Korábbi tartalmaim

Kövess a közösségi médiában!