fbpx

Lakberendezők fél éves várólistával – Hogyan csinálják?

| A jó szakemberre várni kell.

Azt hiszem, ezt mindenki tapasztalta már. A jó Lakberendezőre, a tapasztalt Belsőépítészre, ugyanúgy, mint a legjobb fodrászra, vagy fogorvosra a városban – hosszú a várólista.

Na de nézzük egy kicsit a Lakberendező szemszögéből a helyzetet. Hogyan érhetem el tervezőként, hogy ne én hajkurásszam az ügyfeleket, sőt, folyton tele legyen naptáram?

A 3 legfontosabb alapszabály a következő.

1 | A profi Tervező előre tervez

Nem csak az ingatlant, amin dolgozik. Megtervezem a következő napom, hetem, hónapom, és az elkövetkezendő egy évem. Naptárakkal, és to-do listákkal lélegzünk. Nem spontán pottyan az ölünkbe a Lakberendezési munka. Nagyon sok Lakberendező gyakornok, akit mentoráltam, ott rontotta el a folyamatot, hogy mindig csak arra a munkára koncentrált, ami éppen zajlik. Így természetesen, amikor vége van a projektnek, nem fog sorban állni a következő ügyfél. Ahhoz hogy sorban álljon, legálabb ugyanannyi időt kell töltenem marketing és sales tevékenységgel, mint amennyi időt a tervezéssel töltök. Igen, ez szám szerint azt jelenti, hogy a 8 órás munkanapomból kb. 4 óra tervezéssel, 4 óra pedig marketing, sales, és ügyfélszerzési tevékenységgel telik. Így bármelyik tervezési projektemen dolgozom, természetesen előre le vagyok szerződve a rákövetkező munkákra is. 

2 | A profi Tervező megmutatja magát

Nem dugom a szőnyeg alá a munkámat. Akkor sem, ha kicsinek érzem, akkor sem, ha nem tartom elég jónak. Úgysem fogod soha „tökéletesnek” tartani, egyik munkádat sem. Akárhányszor megnézed, fogsz rajta hibát találni. Viszont akármilyen jó Lakberendező vagy, ha nem mutatod meg, amit csinálsz, nem fognak tudni róla. Nem fognak megkeresni, és nem fognak feliratkozni a fél éves várólistádra.

3 | A profi Tervező nem korlátozza a saját növekedését

„Azért vagyok csak másodállásban Lakberendező, mert még nincs elég ügyfelem.” – hallom sokszor a tanulóimtól a képzéseken. Én ezt megfordítanám. „Azért nincs elég ügyfeled, mert csak másodállásban vagy Lakberendező.” És ha folyton korlátozod a saját növekedésed, akkor ez nem is fog változni. A biztos irodai munkánk, amit úgy féltünk, az pont addig biztos, amíg ki nem rúgnak. A Lakberendezésben viszont mi teremtjük magunknak a munkát, mi vagyunk a magunk főnökei. (És megsúgom, én saját magamban mindig sokkal jobban bíztam, mint bármelyik főnökömben. 😉 )

Ha több munkát teremtek magamnak, többet fogok keresni; ha pedig fél gőzzel csinálok valamit, az csak félig fog menni. Ez persze nem azt jelenti, hogy ész nélkül és terv nélkül bele kell ugrani a mélyvízbe. Mindent szépen alaposan megtervezünk, ezért vagyunk Tervezők. 

A Beatadesign Karrier Program online felnőttképzésén egy pontosan kidolgozott 3 hónapos tervet készítettem nektek, ahol lépésről lépésre megmutatom, hogyan hagyd ott a jelenlegi „biztos munkahelyedet” valami új, és sokkal jövedelmezőbb álom szakmáért: a Lakberendezésért. 🙂

Érdekel a Lakberendező Karrier?

„Kezdeti Lépések egy profi Lakberendező Karrier felé” – ingyenes mini tréning

Küldetésem

“Küldetésem, hogy motivációt, bátorságot, és magabiztos tudást adjak minden tervezőnek saját profi Designer Karrierje felépítésében.”

Korábbi tartalmaim

Kövess a közösségi médiában!

Hírlevél